Таг Архива: HIPAA

Дали здравството ИТ / медицински уред Конференција на вашиот распоред?

Топло! Здравството Настан: 26-ти јуни во Грузија Техника во Атланта Ако можете да го направите од пладне до 05:00 четврток отидете на http://healthcarepioneers.com/atlanta/ и Enter промотивен код "sandranoble" за 10% попуст. (Тоа може да биде премногу доцна. На ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во здравство Вести | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар

Дали Obamacare исклучување во иднина за вашата медицинска пракса?

Дали Obamacare исклучување во иднина за вашата медицинска пракса? Сигнализација: webinar сега почнува! http://goo.gl/DHQM5S Денес ние се уште се во средината на Obamacare исклучување. Да, Obamacare е законот на земјата. И се регистрирате за Obamacare здравствено ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Објавено во здравство Вести | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Leave a comment , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар

Што е NFL Фудбал за електронски Медицински рекорди?

Електронски Медицински рекорди (EMR) софтвер е можеби најдалеку работи од вашиот ум кога ќе го гледате фудбал. Вие сте загрижени со NFL резултати и на играчите и на вашите омилени тимови. По сето ова е вашиот слободното време. Сакате да ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments Објавено во електронски Медицински рекорди | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Коментари

Зошто HIPAA Закони и HITECH акт смислени Користете документација е важно?

HIPAA закони биле трн во страните на даватели на здравствени услуги од 1996 година Потоа заедно дојдоа на здравјето на информатичка технологија за економски и клинички здравје или HITECH акт од 2009 година, што е тресење до медицинската заедница од ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments Објавено во HIPAA | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Коментари

Може HIPAA Закони и HITECH акт смислени Користете им се помогне со ураганот Сенди?

Целта на здравјето на информатичка технологија за економски и клинички здравје (HITECH) Законот е да се подобрување на здравјето додека да се почитуваат барањата утврдени во здравствено осигурување за преносливост и одговорност акт / HIPAA закони. Ураганот Сенди може изложеност сите недостатоци ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment Објавено во електронски здравствени картони (EHR) , HIPAA | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Коментар