Таг Архива: даватели на здравствени услуги

Е здравствена заштита законодавство единствената причина за електронски Медицински рекорди?

Е здравствена заштита законодавство единствената причина за електронски Медицински рекорди? Здравствена заштита законодавство моментално во вестите е акт на пациентите за заштита и Достапен нега на постари (PPACA), најчесто се нарекува акт на Достапен нега на постари (АЦВ) или "Obamacare". Оваа здравствена заштита ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во електронски Медицински рекорди | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар

Дали здравствено осигурување надомести за Ноќта на вештерките тиква раѓање?

Само малку несериозност за Ноќта на вештерките! Среќен Ноќта на вештерките! Добив прашања? во врска со Законот за HITECH, електронски медицинска евиденција или на Центрите за Medicare Medicaid Услуги поттик програма (CMS) EHR? Ве повикувам да тврдат пристап до информативен Бесплатни аудио дека ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во здравство Вести | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар

Што е NFL Фудбал за електронски Медицински рекорди?

Електронските медицински досиеја софтвер (EMR) е веројатно крајниот работи од вашиот ум кога ќе го гледате фудбал. Сте загрижени со резултатите NFL и на играчите и на вашите омилени тимови. По сето ова е вашиот слободното време. Сакате да ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments Објавено во електронски Медицински рекорди | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Коментари

Зошто акт HITECH HIPAA Закони и смислени Користете документација е важно?

HIPAA закони биле трн во страните на даватели на здравствени услуги од 1996 година Потоа заедно дојдоа Компјутери и информатичка технологија на економски и клинички акт здравство или HITECH акт од 2009 година, која е тресење до медицинската заедница од ... за Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments Објавено во HIPAA | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Коментари

Е пропишување: ќе се избегне Medicare Е препишување Корекции казна за исплата?

Medicare Е препишување сигнализација! За да се избегне CMS Medicare е-препишување казна во 2013 година, мора да дејствува од 15 Октомври 2012 Е пропишување е начин да се зголеми безбедноста на пациентите и намалување на медицински грешки. Институтот за медицина (ИОМ) проценува дека ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во здравство Вести | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар