Таг Архива: Ханука

Може Електронски Медицински рекорди Намалување на Пост-одмор Пари криза?

Сте добиле на одборот со електронските медицински досиеја? Законот за HITECH (Компјутери и информатичка технологија за економски и клинички здравје акт) има мандат за електронски здравствени картони (EHR) технологија, што е електронски медицинска евиденција (EMR) на стероиди. Ако може да се каже ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во електронски здравствени картони (EHR) | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар