Ќе Електронски Медицински рекорди Убиј Medicare Лекарите практики?

Medicaid и на Medicare лекари, болници и здравствените работници се потребни за спроведување на електронските медицински досиеја

Но, она што се случува ако 2015 доаѓа и немате Електронски Медицински рекорди ?

Владата има казни почнувајќи во 2015 година за Medicare даватели на здравствени услуги кои не успеваат да се спроведе електронска медицинска евиденција (EMR) / електронски здравствени картони ( EHR ) технологија. Medicare надоместоците ќе се намали за 1% во 2015 година Но, тоа не завршуваат тука. Лекарите без уверение за електронски здравствени картони систем , Се соочуваат со 2% казнена еден во 2016 година, 3% во 2017 година и така натаму до 2019.

На Medicaid електронските медицински досиеја иницијативи се администрираат од страна на државите. Таму се всушност некои држави кои не изберете да учествуваат во HITECH акт . Значи, иако CMS Medicaid надоместоците се генерално помалку од Medicare, Medicaid на лекарите не треба да се грижите за Центрите за Medicare и Medicaid Услуги (CMS), казни за неуспехот да се донесе на електронска здравствена евиденција .

electronic medical records Зошто некои приватни лекарот практики избегнување
Електронски Медицински рекорди?

Тоа чини пари!

Да, ако донесе електронски здравствени картони технологија и користите вашиот EMR софтвер решение да ја покажат CMS на значајни употреба критериуми, можете да се платат. Лекарите кои учествуваат во Medicare можат да добијат до $ 44,000 од HITECH акт EHR поттик програма .

Но, лекарите ќе се скрши, особено на лекарите на Medicare.

Лекарите Листа намалување осигурување надомест, менување на прописите, зголемување на бизнис и дрога трошоци меѓу факторите спречување на нив од чувањето на нивните практики во живот. Но, некои експерти се спротивстави дека недостатокот на бизнис acumen на лекарите е, исто така, да се обвинуваат.

Кредити да се направи платен список: Д-р Вилијам Pentz, 47, кардиолог со Филаделфија приватна пракса, и неговите партнери мораше да се приклучи на нивните лични средства да се направи плати за вработените минатата година. "И ние се уште одвај направени плати последната плата", рече тој. "Многумина од нас се исто така skimping на нашите сопствени плати."

Pentz изјави дека неодамнешните стрмни 35% до 40% намалување во Medicare надомест за клучните кардиоваскуларни услуги, како што се стрес тестови и echocardiograms, се преземени значителни патарина за приходи. "Нашите вкупниот приход беше долу околу 9% минатата година во споредба со 2010 година", рече тој.
"Овие намалувања се дестабилизира приватни кардиологија практики", рече тој. "Една третина од нашите пациенти се на Medicare. Па овие намалувања на Medicare се далеку најголем фактор. Приватните осигурителни компании го следат на Medicare стапки. Па оние надоместоците се случува долу, како и. "
Pentz размислува надвор. "Ако ова продолжи, јас би можеле сериозно да размислат за напуштање на медицината", рече тој. "Не можам да продолжиме да работиме на овој начин."

Исто така, на својот ум, на претстојната 27,4% на Medicare платите за лекарите. "Ако тоа оди преку, тоа ќе ни стави под", рече тој.
Федералниот закон бара дека на Medicare надомест стапки да се прилагоди на годишно ниво врз основа на формула врзани за здравјето на економијата. Тој закон вели стапки треба да се намали секоја година да се задржи на Medicare финансиски звук.

Иако Конгресот го блокираше оние намалувања од се случува 13 пати во текот на изминатата деценија, неодамна на 23 декември со двомесечен привремено "крпеница," оваа дилема продолжува да прогонува докторите секоја година.

Кавалер Donegan, високи извршни со центар рак во болница во Њупорт Бич, Калифорнија., Е свесен за финансиските проблеми на лекарите.
"Многу од нив се премногу горди да се признае дека тие се на работ на банкрот", рече таа. "Овие лекари не гледаат излез од надолната спирала на надоместок, ескалацијата на трошоците за лекување на пациентите и осигурителни компании одлучуваат кога и колку тие ќе ги плаќаат."

Donegan знае онколог "со ѕвездена репутација во заедницата", кој не го зема плата од неговата приватна пракса во текот на годината. Тој го должи на компаниите за лекови 1,6 милиони долари, од кои не се надоместени за.

Д-р Нил Барт е дека онколог. Тој е во првите 10% од онколозите во неговиот регион, според рангирањето САД Вести Топ Лекарската. Сепак, тој размислува лични стечај.
Дека потегот би можел да блендата неговата 31-годишна клиничка пракса и сила 6000 пациенти со карцином да се погледне за нов лекар.

Промени во надоместоците дрога го повреди лошо. До средината на 2000 година, дрога продажби беа голем профит генератори за онколозите.
Во онкологијата, лекарите им било дозволено да профитираат од продажба на дрога. Па лекарите ќе се купуваат скапи лекови за рак на најголемиот дел цени од drugmakers и потоа да ги продаваат по многу повисоки цени на нивните пациенти.

"Јас пораснав во тој систем. Поминував 1.500.000 $ месечно за купување лекови третман ", рече тој. Во 2005 година, на Medicare ревидиран надомест насоки за рак на дрога, која ефикасно се направени надоместоците за многу скапи рак на дрога падне на помалку од вистинската цена на лековите.

"Нашата надоместоците падна", изјави Барт.

Извор: Лекарите ќе се скрши

Дали електронски Медицински рекорди на штета на здравјето на лекарот практики?

Претходна статија " Може Електронски Медицински рекорди Намалување на Пост-одмор Пари криза? ", тврди дека откако се спроведе, електронска здравствена евиденција систем може да го спаси пракса пари. Една од целите на HITECH акт е да се намали или барем да се намали зголемувањето на трошоците за здравствена заштита во САД.

Но, за да се дојде до точка каде што може да се заштедат пари, медицински практики мора да се направи првичната финансиска инвестиција во електронските медицински досиеја софтвер и хардвер.

Ако сте лекар бори да остане во живот финансиски, дополнителни расходи на готовина може да биде смртоносна за вашата пракса. Претстојните 1% до 5% CMS казни за неспроведување на електронските медицински досиеја, е мал во споредба со потенцијалните намалувања на Medicare ќе може да се соочува.

Добив прашања?
or the за HITECH акт, електронски здравствени досиеја или
Центрите за Medicare медицинска Услуги (CMS)
EHR поттик програма?

Ве повикувам да тврдат слободен пристап до информативна интервју аудио наслов

Како да се претворат електронски здравствени досиеја,
Кога сум Целосно технологија Несаканите,
И не знам од каде да почнам!

Е електронски здравствени картони усвојување мистерија за вас?

Немаат време или експертиза?

Сакате да ги искористат предностите на EHR поттик пари?

Јавете Сандра Нобл на 404-374-3384 денес да закаже

Бесплатна консултација!

да дознаете за нашите

МУЗИКА Meaningful Use System Implementation Consulting MUSIC
se S ystem I mplementation C onsulting) eaningful У себе С ystem јас mplementation С onsulting)
Програма

обезбедување

EHR софтвер , HITECH акт, и смислени Користете помош!

Сандра Нобл
404-374-3384
N OBLE Ф INANCES
N OBLE & A SSOCIATES С ONSULTING, INC

Овој запис беше објавен во здравството Вести и обележани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Обележувач на Линк .