Категорија Архива: Закон HTECH

Законот за HITECH (Компјутери и информатичка технологија за економски и клинички здравје акт) е задолжителна електронска евиденција усвојување здравје за здравствена заштита предвидува дека прифати Medicare и Medicaid.

Ќе го победи акт HITECH CMS Medicare смислени Користете Краен рок?

Ако ви е потребна за да се усогласат со Законот за HITECH, времето истекува !!! [Ujicountdown id = "Medicare смислени Користете" истекува = "2012/10/03 00:00" Скриј = "true"] Законот за HITECH има мотивациона програма EHR кој е поврзан со смислени Користете CMS критериуми. Ако сте ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во Законот HTECH | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave коментар

Ќе HITECH акт EMR Софтвер Барања бидат погодени од 2012 година на изборите?

Јас неодамна беше запрашан дали поттик програма на HITECH акт EHR ќе се врши од страна на избори во 2012 година. Па овој потег на електронските медицински досиеја беше задолжителна според Компјутери и информатичка технологија за економски и клинички здравје / HITECH акт на ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во Законот HTECH | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар

HITECH акт Значајни користење на електронски Медицински рекорди: Кои се Статистика?

Законот за HITECH (Компјутери и информатичка технологија за економски и клинички здравје акт) е задолжителна Значајни користење на електронски медицинска евиденција. Постојат голем број на листи од најдобрите електронски здравствени картони (EHR) / електронските медицински досиеја софтвер (EMR). Во претходна статија ... Продолжи со читање

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment Објавено во Законот HTECH | тагирани , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Остави коментар

HITECH акт Мандатите електронски здравствени досиеја: Може Регионална Продолжување центри помош?

HITECH акт, плус повеќе за регионален Продолжување центри ... За Medicare или Medicaid лекарите и здравствените работници, здравствени информации технологија за економски и клинички здравје / HITECH акт овластувања што ќе се донесе електронската технологија здравствени картони од 2014 година Многу на ... Продолжи со читање

Повеќе Галерии | 2 Коментари